Vakuumformning

Vink Moulding fremstiller vakuumformede - også kaldt termoformede - emner til forskellige brancher og er med vores store erfaring en kompetent partner.

Lad os forme dine plast emner...

Vink Moulding råder over 4 vakuumformere, som producerer emner med en tykkelse, der varierer fra 0,5 mm til 12 mm og med dimensioner op til 1200 x 1500 x 600 mm. Plast er i mange tilfælde et godt alternativ til produktion af emner i f.eks. stål, glasfiber eller træ. Plast er nemlig let at formgive, giver designmæssigt (og farvemæssigt) gode muligheder for snævre tolerancer og skarpe detaljer, og så er plast ofte billigere end andre materialer. Vakuumformning egner sig specielt godt til fremstilling af større emner i mindre seriestørrelser, hvor sprøjtestøbning ikke er rentabelt.

Det kræver stor erfaring og viden om plast at vakuumforme emner af høj kvalitet. Vink Moulding søger - i tæt samarbejde med kunden - altid den bedste løsning i højeste kvalitet og med korteste cyklustid. Vi tilbyder også rådgivning om materialevalg og produktmodning samt sørger for fremstilling af formværktøj. Vakuumformede emner kræver næsten altid efterfølgende bearbejdning i form af klipning og CNC bearbejdning. Vores 5-aksede CNC maskine laver helt præcise fræsninger af små og store emner med dimension op til 3000 x 700 x 1000 mm. Fræsningen programmeres i CAD-CAM system og maskinen løser herefter opgaven hurtigt og med præcision. Vi kan arbejde efter kundens 3D-filer, men kan også tilbyde at lave CAD-programmering direkte til CNC bearbejdningen.

 

Produkter

Vink Moulding har stor erfaring i fremstilling af bl.a. transparente kupler til belysning og mange variationer af afskærmning til rehabiliteringsudstyr, vindmøller og landbrugsmaskiner.

Forme og værktøjer til fremstilling af plastemner

Kvaliteten af formværktøjer er en afgørende forudsætning for en stabil og tilfredsstillende produktion af plastemner. I vores projektstyring indgår også indkøb og koordinering af formfremstillingen. Vi arbejder gerne ud fra kundens egne konstruktionstegninger, men tilbyder også rådgivning og 3D tegning af værktøjer. Vi har egen værktøjsmagerafdeling, hvor vi fremstiller mindre forme og værktøjer. Vi kan på kort tid lave ændringer, vedligehold og reparation af værktøjer, hvilket giver tryghed for vores kunder og sikrer en stabil produktionsproces. Hvis vi ikke selv fremstiller formen, samarbejder vi med leverandører af formværktøj både i Danmark, resten af EU og Kina, som leverer kvalitetsværktøjer i stål og aluminium.

Som ordreproducerende virksomhed arbejder vi udelukkende med kundeejede værktøjer, der opbevares på vores brandsikrede formlager.

Vil du vide mere om Vakuumformning?